Завод здравственог осигурања Федерације БиХ и Лив Хоспитал, Турска потписали су уговор о пословној сaрадњи

Уговор су потписали директорица Завода проф. др. Влатка Мартиновић и представница Лив Хоспитал Мери Истироти.

Овим уговором, као и досадашњим уговорима потписаним с клиникама у Турској, омогућава се лијечење пацијената који се не могу лијечити у ФБиХ, у складу с  Правилником о лијечењу пацијената у иноземним установама и то за обољења: урођене срчане мане код дјеце које се могу лијечити оперативним путем, услуге из трансплантацијског програма: трансплантације јетре  и бубрега, те обољења код дјеце  изузетно ријетких патологија.

Циљ Завода је пружити одговарајућу здравствену скрб за осигуранике Федерације БиХ, залажући се за повећањем средстава и отварајући могућности пружања услуга лијечења закључивањем сличних уговора и с другим клиникама, а све у интересу осигураника Федерације БиХ.

Закључивањем уговора са што већим бројем иноземних клиника, омогућава се бржи приступ и доступност здравствених услуга осигураницима обољелим од обољења која се у домаћим здравственим установама не могу с успјехом лијечити. Обзиром да се ради о најтежим и најкомплекснијим обољењима која се код нас не могу лијечити, доступност здравственим услугама, правовремено лијечење  те  ефикасност, представљају  кључне факторе и гаранцију за успјешност лијечења.

Мисија Завода је закључити уговоре с реномираним ино клиникама, које имају свјетски признате стручњаке у подручју медицине којом се баве и које могу нашим осигураницима пружити адекватне здравствене услуге. Такођер, закљученим уговорима је омогућена  и едукација домаћег кадра, за  овладавањем, надоградњом знања и  потребних вјештина које ће се што прије моћи примјењивати и у домаћим здравственим установама, након чега ће и потреба за закључивањем уговора с ино клиникама поступно јењавати.

Претрага

+
WordPress Image Lightbox Plugin