Sastanak direktora svih županijskih/kantonalnih zavoda zdravstvenog osiguranja FBiH

2 нов 2018 Новости
30.10.2018. godine u poslovnoj zgradi Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine održan je sastanak direktora svih županijskih/kantonalnih zavoda zdravstvenog osiguranja Federacije BiH i Federalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja. Tokom sastanka razmatrale su se slijedeće tačke dnevnog reda:

  • Naplata doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje i poboljšanje razmjene podataka između Porezne uprave i zavoda zdravstvenog osiguranja
  • Primjena Zakona o trezoru  i Zakona o finansijskom upravljanju  i kontroli u smislu jedinstvenog pristupa u njihovom provođenju, odnosno izrada aplikacije koja bi omogućila njihovo provođenje, i
  • Iskustva u primjeni ambulantnog informacionog sistema (AIS) doniranog od strane Ministarstva zdravstva Federacije BiH kantonima/kantonalnim zavodima i stepen korištenja istog u KZZO Tuzla.

Sastanku su pored direktora Kantonalnih/Županijskih zavoda ZO i Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja te njihovih saradnika, prisustvovati i rukovodioc Sektora  za registraciju, kontrolu i naplatu doprinosa i šef Odsjeka za kontrolu Poreske Uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon uvodnih izlaganja i prikazanih prezentacija po tačkama dnevnog reda vodila se konstruktivna diskusija i razmijenjena su međusobna iskustva, te doneseni zaključci i predložene određene inicijative čija će ralizacija biti u opštem interesu kako za zdravstveni sektor u cjelini, tako i za rad samih zavoda.

Opšta konstatacija prisutnih je da je ovakav način razmjene informacija i razmatranje zajedničkih problema veoma koristan za sve zavode, te je u tom smislu dogovoreno da se u 11. mjesecu 2018. godine ponovo organizuje naredni sastanak.

Претрага

+
WordPress Image Lightbox Plugin