Уговор о пословној сурадњи

Завод здравственог осигурања и реосигурања Федерације Босне и Херцеговине и Клинички болнички центар Сплит закључили су данас у Сплиту Уговор о пословној сурадњи.

Уговор су потписали директорица Завода проф. Влатка Мартиновић и равнатељ КБЦ Сплит проф. Јулије Мештровић.

Овим уговором, као и досадашњим уговорима потписаним са клиникама у регији, омогућава се лијечење пацијената који се не могу лијечити у ФБиХ, сукладно Правилнику о лијечењу пацијената у иноземним установама.

Предмет овог Уговора је могућност упућивања осигураника Завода у КБЦ Сплит за неке сложеније методе лијечења које се у КБЦ-у Сплит редовито и успјешно проводе. То се првенствено односи на лијечење болесника с тешким оштећењима крвних жила срца, као и оних  с угрожавајућим срчаним аритмијама, када је за наведене болести потребно проводити сложене дијагностичке поступке и лијечење инвазивним методама. Такођер ће се у КБЦ-у  Сплит лијечити осигураници Завода с тешким опеклинама.

Овај Уговор представља велики искорак у лијечењу пацијената с наведеним болестима, јер већ од данас потписом Уговора постаје  осигураницима из Федерације БиХ доступно лијечење наведеним методама у КБЦ-у Сплит. То је још један искорак у континуираном настојању Завода за побољшањем услуга лијечења из своје надлежности.

Завод ће се и даље залагати за повећањем средстава и отварати могућности пружања услуга лијечења и опскрбе лијекова, омогућавањем закључивања сличних уговора и с другим клиникама, што је све у интересу осигураника Завода.

Претрага

+
WordPress Image Lightbox Plugin