Europski dan darivanja organa i tkiva obilježen u Zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BIH

24 lis 2018 Aktualnost, Novosti

Na inicijativu direktorice Zavoda zdrasvtvenog osiguranja i reosiguranja Federaije BiH dr.Vlatke Martinović, 23.10.2016.g.  je u prostorijama ove institucije održano edukativno predavanja o  bolesti unutarnjih organa, načinu liječenja, transplantaciji, darivanju organa i moždanoj smrti.

U sklopu predavanja prikazana su i dva kratka dokumentarna filma „Život Poslije“ i „Transplantacija srca u živo“.

Edukativni dio su predvodili dr.Nermina Rizvanović, anasteziolog i transplantacijski koordinator u KB Zenica, te Tomislav Žuljević, transplantirani pacijent i predsjednik Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH, inače obadvoje članovi Upravnog Odbora Donorske mreže u BiH.

U prepunoj konferencijskoj dvorani Zavoda prisutnima su slikovito i iz prve prezentirane informacije vezane za transplantacije i transplantacijski program u F BiH i BiH općenito.

Zanimljivo je da su gotovo svi djelatnici Zavoda, nakon završenog predavanja, potpisali DONORSKE KARTICE što pokazuje da je ovaj panel bio jako, jako uspješan.

Prisutni članovi Upravnog Odbora Donorske mreže u BiH su se još jednom zahvalili direktorici ZZOiRO F BiH dr.Martinović na inicijativi i dobrom domaćinstvu koje je rezultiralo brojnim potpisnicima donorskih kartica koje su u biti povod i provokacija za razgovor, preko kojih dolazimo do razgovora u društvu i obitelji o darivanju i transplantaciji organa.

To je najbolji način za podizanje svijesti o važnosti donacije i transplantacije organa u BiH.

Pretraga

+
WordPress Image Lightbox Plugin