Dan Euromelanoma

Povodom dana Euromelanoma, koji se ove godine obilježava u nedjelju, 15. svibnja, održan je sastanak s Udrugom oboljelih od melanoma FBiH, gdje su prezentirane informacije o radu Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

ZZOiRO FBiH, putem Federalnog fonda solidarnosti, osigurava sredstva za korištenje lijekova za liječenje metastatskog melanoma. Od početka dostupnosti terapije u FBiH 2018. godine, pa do danas ZZOIR je izdvojio 25 milijuna KM za liječenje 191 pacijenta. Ove činjenice potvrđuju, veliki iskorak, u odnosu na prvobitna traženja Udruge.

Broj oboljelih od melanoma je u stalnom porastu, najveći broj liječenih je 2021. godine kada je utrošeno 11 milijuna KM.

Kontinuirano se zalažemo kod nadležnih za povećanje sredstava, kako bi mogli što bolje odgovoriti, na svakim danom veće potrebe.

Ovom priliko želimo naglasiti potrebu da svi zajedno radimo na prevenciji i ranom otkrivanju melanoma, kako bi se liječenje započelo blagovoremeno uz dostupnu terapiju sukladno smjernicama za liječenje oboljelih od melanoma, jer je upravo rano otkrivanje, u velikom broju slučajevi, ključno za spašavanje života.

Pretraga

+
WordPress Image Lightbox Plugin