Obavijest

24 ožu 2020 Aktualnost, Novosti

Shvaćajući ozbiljnost epidemiološke situacije izazvane pojavom koronavirusa (COVID 19), Zavod za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije BiH (Fond solidarnosti) poduzeo je sve preventivne radnje, još prije pojave virusa u Bosni i Hercegovini, koje su potrebne za normalno funkcioniranje Zavoda, uvažavajući veliku važnost ustanove za ljude.

U stalnom smo kontaktu s dobavljačima s kojima imamo Ugovore i isporuka se odvija kao i do sada. Nastavljamo pratiti situaciju oko nabave lijekova iz naše nadležnosti, te za sada pacijentima možemo poručiti da će snabdijevanje lijekovima iz nadležnosti Zavoda odvijati normalno.

Također, u neprekidnom su kontaktu s inozemnim klinikama s kojima imaju ugovore te se liječenje naših pacijenata koji su se zatekli u spomenutim klinikama odvija po planu. ”Pratimo i provodimo sve preporuke i naredbe nadležnog kriznog štaba, Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i drugih institucija i ustanova, kako bi, koliko god je moguće, zaštitili i naše zaposlenike i pacijente s kojima dolazimo u kontakt. Za sada svim osiguranicima možemo poručiti da je stanje stabilno i da nema prostora za paniku.”

Pozivamo još jednom na smirenost, solidarnost i odgovornost, kao i pridržavanje uputama nadležnih organa.

S poštovanjem,

doc.dr.sc. Vlatka Martinović, dr.med.

Pretraga

+
WordPress Image Lightbox Plugin